3 ēdieni, lai pārsteigtu savu sievieti

Lasīt rakstu


3 ēdieni, lai pārsteigtu savu sievieti

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 08. martā

3 ēdieni, lai pārsteigtu savu sievieti

Svētki ir jāsvin!!!


Vai Tu vēlies pārsteigt savu sievieti? Tas ir pavisam vienkārši- pagatavo savai dāmai gardas vakariņas un redzēsi, cik pateicīga un laimīga viņa būs. Esam apkopojuši 3 ēdienu receptes, kas lieliski iederēsies gan kā svētku vakariņas, gan vienkāršam darba dienas noslēgumam.

1.Rīsi ar jūras veltēm Japāņu gaumē

Šī ir vienkārši pagatavojama recepte, kuras galvenā sastāvdaļa ir japāņu svētais ēdiens- rīsi,  turklāt savienojumā ar jūras veltēm, ēdiens izdosies ļoti sātīgs un gards.  Tava dāma būs sajūsmā!

Sastāvdaļas ir paredzētas 4 porcijām.

Tev būs nepieciešams:

  • Jūras velšu kokteilis 500gr
  • Rīsi 300gr
  • Sarkanā saldā paprika 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploks 2 daiviņas
  • Burkāns 1gab
  • Olīveļļa
  • Dilles
  • Sāls, pipari
  • Tomāti 2gab

Pagatavošana:

  1. Apcept jūras velšu kokteili sakarsētā eļļā un nolikt malā
  2. Sagatavot dārzeņus- sīpolu smalki sagriezt, ķiploku smalki sakapāt. Papriku sagriezt strēmelēs, bet burkānu tievos salmiņos. Var arī sarīvēt uz rīves. Tomātiem noņemt mizu, sagriezt kubiciņos. Apcept sakarsētā eļļā sīpolus un ķiplokus, tad pievienot burkānus un papriku. Turpināt cept uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  3. Sagatavot rīsus- noskalot aukstā ūdenī vairākas reizes. Pievienot izskalotos rīsus ceptajiem dārzeņiem uz pannas.
  4. Uzliet rīsiem un dārzeņiem 600ml ūdens un vārīt tik ilgi, kamēr virspusē vairs nepaliek šķidrums. Pievienot apceptās jūras veltes un kārtīgi samaisīt. Apsegt ar vāku, izslēgt uguni un ļaut ēdienam savilkties vēl aptuveni 15 minūtes.
  5. Gatavos rīsus liek uz šķīvja un dekorē ar zaļumiem un tomātiem. Var izmantot arī mazos ķiršu tomātiņus.

Restorāna cienīgs ēdiens, kuru tava mīļotā noteikti novērtēs. Lai labi garšo!

2. Karaliskā cūkgaļas karbonāde

Šis ēdiens lieliski iederēsies gan uz svētku galda, gan arī jebkuram citam gadījumam. Cūkgaļa izdosies neticami garda, sulīga un ar patiešām fantastisku garšu, kas patiktu pat karalim. Turklāt pagatavot to ir pavisam ātri un vienkārši.

Sastāvdaļas ir paredzētas 2 porcijām.

Tev būs nepieciešams:

  • Cūkgaļas karbonāde 2 šķēles
  • Šampinjoni 5gab
  • Ola 1gab
  • Tomāti 1gab
  • Siers 50gr
  • Sīpolu loki
  • Olīveļļa 1 ē.k.
  • Sāls, pipari un koriandrs pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Lai ēdiens izdotos patiešām gards, izmanto svaigu cūkgaļu. Noskalo cūkgaļas karbonādes šķēles aukstā ūdenī un nosusini ar papīra dvieļa palīdzību. Kārtīgi izklapē gaļu no abām pusēm ar gaļas āmurīti un apber ar garšvielām.
  2. Bļodiņā iesit olu un pievieno nedaudz sāli, sakul.
  3. Sakarsēt pannu ar eļļu, gaļu iemērkt sakultajā olā un likt uz pannas cepties. Cep uz vidējas uguns aptuveni 4 minūtes katru pusi. Apcepto gaļu liek uz cepešpannas un aplej ar pāri palikušo eļļu.
  4. Sagatavo dārzeņus. Tomātus sagriez aplīšos, bet šampinjonus nelielās plāksnītēs.
  5. Uz katra gaļas gabala liek sagrieztos šampinjonus un uz tiem virsū tomātu šķēlītes.
  6. Tālāk uzber virsū uz gaļas gabaliem sarīvētu sieru un liek iepriekš sasildītā cepeškrāsnī 180grādos uz aptuveni 20 minūtēm.

Sagatavoto ēdienu liek uz šķīvja un dekorē ar zaļumiem. Piedevas var izvēlēties tādas, kas vislabāk garšo jūsu mīļotajai. Labu apetīti!

3. Cepts lasis ar spinātiem Terijaki mērcē

Vēl viena restorāna cienīga recepte, kuru pagatavot ir pavisam ātri un vienkārši. Šāds garšu savienojums noteikti pārsteigs jūsu mīļoto. Eleganti un gardi!

Sastāvdaļas ir paredzētas 2 porcijām.

Tev būs nepieciešams:

  • Laša fileja 250 gr
  • Spināti 100gr
  • Apelsīni 1 gab
  • Terijaki mērce 4 ē.k.
  • Sezama sēkliņas 1 ē.k.
  • Olīveļļa 2 ē.k.
  • Timiāns 2 zariņi
  • Maltie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sagriez laša fileju 2 vienādos gabalos. Ieliec ietaukotā cepšanas formā un aplej ar Terijaki mērci. Uzber piparus un uzliec timiāna zariņus.
  2. Ievietot lasi iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un cept aptuveni 15-20 minūtes.
  3. Kamēr lasis gatavojas, pagatavo salātus. Nomazgā un nosusini spinātus, nomizo apelsīna mizu, izņem sēkliņas un sagriez nelielos gabaliņos. Samaisi apelsīnu ar spinātu lapām, sezamu un olīveļļu.

Lasi pasniedz ar šiem salātiem un šķīvi izdekorē pēc sirds patikas. Lai jums labi garšo un lai izdevies romantisks vakars!

Līdzīgi raksti