IEDVESMOJIES!
Katram noteikti ir gadījusies situācija, kad sagribas kaut ko apēst, bet mājās ir tukšs ledusskapis. Tomēr jums mājās noteikti atradīsies universāli produkti, no kuriem varēsiet pagatavot sev sātīgu ēdienu. Sniegsim jums dažus padomus, ko pagatavot šādos brīžos , turklāt tas jums var palīdzēt arī ietaupīt, ja līdz algai palicis pavisam nedaudz. Tātad, ja mājās nekā nav, tad izņemiet no ledusskapja laša fileju...
1. Kartupeļu pankūkas
Šis ir ēdiens, kuru daudzi no mums atceras kā bērnības garšu. Aromātiski, kraukšķīgi un ar krējumu, mmm.. Jūsu vēders būs apmierināts.
Jums būs nepieciešams :
- 4 vidēja izmēra kartupeļi
- 2 nelieli sīpoli
- 1 ola
- 3-4 ē.k. milti
- Sāls un pipari pēc garšas
- Eļļa cepšanai
- Krējums pasniegšanai
Pagatavošana:
- Nomizojiet kartupeļus, nomazgājiet un sarīvējiet uz rīves. Tāpat arī varat darīt ar sīpoliem.
- Sarīvētajiem kartupeļiem pievieno olu un miltus. Ja vēlaties varat arī būt radošs un pievienot zaļumus vai arī apceptas sēnes.
- Sastāvdaļām uzbērt virsū garšvielas un kārtīgi samaisīt.
- Uz pannas uzlejiet eļļu, uzkarsējiet to un tad ar karotes palīdzību lieciet pankūku masu, katru pankūku nedaudz iespiežot ar karoti. Cept līdz pankūkas iegūst zeltainu garoziņu no abām pusēm.
Pasniegt ar krējumu. Šīs pankūkas ir baudāmas gan karstas, gan arī jau atdzisušas. Labu apetīti!
2. Cepti kartupeļi ar pildījumu
Ja jūsu ledusskapī ir daži pārpalikumi no iepriekšējās ēdienreizes un nezināt, ko ar tiem iesākt, lūk būs ideja:
Jums būs nepieciešams:
- 2 cīsiņi vai cita veida gaļa
- Eļļa cepšanai
- 1 neliels sīpols
- 3 ķiploku daiviņas
- 1 paprika
- 1 tējk. Oregano vai citas jums pieejamas garšvielas
- 4 vārīti vai cepti kartupeļi
- ¼ glāze krējums vai bezpiedevu jogurts
- Siers
Pagatavošana:
- Sagrieziet cīsiņus vai gaļu kubiciņos un apcepiet uz pannas eļļā. Tad noņemiet no pannas un uzlieciet uz papīra dvieļa, lai noņemtu liekās taukvielas.
- Tajā pašā pannā apcepiet sagrieztus sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus. Pievienojiet papriku un garšvielas.
- Kartupeļus sagriezt uz pusēm, izgrebt to viducīšus, atstājot 5-7mm biezas maliņas. Katrā kartupeļu pusītē liek mazliet krējumu vai jogurtu, tad cīsiņu vai gaļas pildījumu ar dārzeņiem.
3. Griķi ar sīpoliem un burkāniem
Lielisks ēdiens no mājās atrodamiem produktiem. Ātri veselīgi un gardi!
Jums būs nepieciešams:
- Griķu putraimi 250gr
- Sīpols 1gab
- Burkāns 1gab
- Ķiploki 1 daiva
- Eļļa cepšanai
- Sviests 50gr
- Sāls 1 tējk.
Pagatavošana:
- Novārīt griķus sālītā ūdenī. Parasti griķus izskalo aukstā ūdenī un vāra 1:2 proporcijas( 1glāze griķi un 2 glāzes ūdens) , aptuveni 18-20minūtes.
- Notīrīt burkānu un sīpolu, noskalot un sagriezt burkānus kubiciņos, bet sīpolus smalki sakapāt.
- Uz pannas uzsildīt eļļu, apcept sīpolus aptuveni 5 minūtes un tad pievienot burkānus. Maisot, cept vēl 5 minūtes. Uzlikt vāku, nogriezt karstumu uz minimālo un pasutināt vēl aptuveni 5 minūtes.
- Pievienot vārītos griķus, sviesta gabaliņu un smalki sakapātu ķiploku, samaisīt un pasutināt vēl aptuveni 3 minūtes.
Šos griķus var pasniegt gan kā piedevu gaļas ēdieniem, gan arī baudīt vienkārši tāpat. Labu apetīti!
4. Braunijs bez šokolādes
Ja kārojas ko gardu un mājās nekā nav, tad piedāvājam 5 minūšu laikā pagatavojamu desertu. Jums būs nepieciešama tikai mikroviļņu krāsns. Ātri, viegli un bez cepšanas!
Jums būs nepieciešams:
- Milti 3 ē.k.
- Cukurs 3 ē.k.
- Kakao 3 ē.k.
- Sāls šķipsna
- Ūdens 3 ē.k.
- Eļļa 3 ē.k.
Pagatavošana:
- Paņemt krūzi vai nelielu trauku, ielikt tajā visas sausās sastāvdaļas un samaisīt. Pievienot ūdeni un eļļu.
- Samaisīt līdz viendabīgai masai un ielikt cepeškrāsnī uz 1minūti un 40 sekundēm.
- Uzmanīgi izņemt no mikroviļņu krāsns un ļaut desertam mazliet atdzist.
Ielejiet sev krūzītē gardu tēju vai kafiju un baudiet! Lai labi garšo!
5. Vienkāršās siermaizītes cepeškrāsnī
Ātri un vienkārši pagatavojamas kraukšķīgas un aromātiskas maizītes ar sieru, olām un ķiploku, kas der gan brokastīm, gan arī kā uzkoda.
Jums būs nepieciešams:
- Baltmaize
- 2 olas
- Siers 100gr
- Sviests 80-100gr
- Ķiploks 2 daiviņas
- Zaļumi pēc vēlmes
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Novārīt olas un atdzesēt. Nolobīt un sagriezt smalkos kubiciņos.
- Sarīvēt sieru, pievienot smalki sagrieztas olas un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, kā arī zaļumus. Pievienot sāli un piparus, samaisīt.
- Katrai baltmaizes šķēlei uzsmērēt sviestu un uzlikt virsū siera, olu un zaļumu masu. Pārlikt uz cepšanas pannas, kurai uzklāts cepampapīrs.
- Cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 8 minūtes. Izvilkt no cepeškrāsns un ļaut nedaudz atdzist.
Labu apetīti!