5 mazkaloriju deserti

Lasīt rakstu


5 mazkaloriju deserti

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 29. martā

5 mazkaloriju deserti

Kad vienkārši gribas!


Ja Jums garšo saldumi un nevarat iedomāties savu dienu bez tiem, bet tomēr pievēršat uzmanību apēstajām kalorijām, vēloties ievērot veselīgu dzīvesveidu, tad piedāvājam veselīgo desertu recepšu izlasi. Jums tie noteikti patiks un garšos, turklāt tie ir arī ātri pagatavojami un šos našķus varat paņemt līdzi ikdienas gaitās.

Mīkstās šokolādes-karameļu konfektes

30 minūšu laikā pagatavojamas konfektes ar mazliet sāļu garšu, kas atgādina trifeles. Jūsu ķermenis būs jums pateicīgs par šādu našķi, pateicoties augstajam olbaltumvielu sastāvam. Turklāt tās tiek pagatavotas neizmantojot cukuru un kakao, kas tās padarīs maksimāli veselīgas.

Jums būs nepieciešams:

  • Žāvētas aprikozes tumšās 200gr
  • Konservēti turku zirņi 1 bundža
  • Kakao sviests 60 gr
  • Akvafaba (pupiņūdens) 65gr
  • Augu piens 50gr
  • Keroba pulveris 70-80gr

Pagatavošana:

  1. Blenderī ievietot turku zirņus, aprikozes iemērkt uz 15 minūtēm, lai tās paliek mīkstākas. Kakao sviestu izkausēt karstā ūdens peldē.
  2. Blenderī ievietot izmērcētās aprikozes. Pievienot augu pienu , akvafabu un izkausētu kakao sviestu. Sablenderēt, līdz iegūstat viendabīgu masu.
  3. Ievietot sablenderēto masu bļodā un pievienot kerobu. Kārtīgi izmaisīt.
  4. Iegūto masu ievietot ledusskapī uz 20 minūtēm, lai tā atdzistu. No atdzisušās masas formē bumbiņas un apviļā keroba pulverī.

Gatavās konfektes ieteicams glabāt ledusskapī, jo istabas temperatūrā konfektes var zaudēt savu formu. Lai labi garšo!

Saldais sacepums ar tofu un ogām

Vegānu deserts, kas ir ļoti sātīgs un barojošs.  Turklāt recepte ir vienkārša un neprasīs daudz laika gatavošanai.  Ieteikums- zaļos griķus iepriekš izmērcēt vairākas stundas vai pat atstāt uz nakti.

Jums būs nepieciešams:

  • Tofu 200gr
  • Zaļie griķi 80gr
  • Kokosriekstu pasta 30gr
  • Žāvētas dateles 7gab
  • Augu piens 50gr
  • Cepamais pulveris ½ tējk
  • Sāls 1 šķipsniņa
  • Kokosriekstu eļļa pēc garšas
  • Saldētas ogas pēc gaumes

Pagatavošana:

  1. Uzsildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Iemērkt dateles karstā ūdenī uz 5-10 minūtēm. Izņemt kauliņus.
  2. Blenderī ievietot visas receptē minētās sastāvdaļas un sablenderēt līdz iegūst viendabīgu masu. Ieliet cepešformā, kas ieziesta ar sviestu. Var izrotāt ar ogām un kokosriekstu skaidiņām.
  3. Ielikt sakarsētā cepeškrāsnī un cept 20 minūtes 180grādu temperatūrā.

Saldais sacepums ir gatavs. Baudiet to brokastīs vai arī kopā ar tēju vai kafiju jebkurā laikā.

Picnic šokolādes batoniņš

Našķis, kas, iepsējams, radīs jums nostaļģijas sajūtu un sniegs enerģiju. Nesatur cukuru, laktozi, konservantus un ĢMO. Veselīgi!

Jums būs nepieciešams:

  • Bezglutēna maizītes 7gab
  • Lazdu rieksti 50gr
  • Vegānu šokolāde 100gr
  • Vegānu šokolādes pasta vai mājās pagatavota nutella 70-100gr
  • Uzpūsti rīsi 20gr

Pagatavošana:

  1. Sagriezt maizītes gareniski uz pusēm. Sasmalcināt riekstus.
  2. Sākt šokolādes batoniņa pagatavošanu- maizīti apsmērēt ar šokolādes pastu, virsu apbērt ar riekstiņiem, uzklāt šokolādes pastu un uzlikt virsū maizīti, kas apsmērēta ar šokolādes pastu un riekstiem. Atkārtot šīs kārtas 3-4 reizes un noslēgt ar uzpūsto rīsu kārtu.
  3. Sagatavotos batoniņus ievieto saldētavā uz 15-30 minūtēm.
  4. Vegānu šokolādi izkausēt ūdens peldē un apliet atdzesētos batoniņus ar šokolādes glazūru. Gatavs!

Gardo desertu varat pasniegt ar aromātisku un siltu zāļu tēju. Izbaudiet!

Kozinaki ar saulespuķu sēklām

Ātri pagatavojams deserts, kuru, iespējams, atceraties vēl no savas bērnības- salds, aromātisks un kraukšķīgs. Lieliski der pie tējas vai kafijas.

Jums būs nepieciešams:

  • Saulespuķu sēklas 100gr
  • Kokosriekstu cukurs 2 ē.k.
  • Topinambūra sīrups 1 ē.k.

Pagatavošana:

  1. Sagatavot visas sastāvdaļas. Sēkliņas apcept uz sausas pannas līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu, pastāvīgi maisot.
  2. Pievienot cukuru un sīrupu. Turpinot maisīt, sildīt vēl aptuveni 2 minūtes, līdz izšķīst cukurs.
  3. Karsto masu ielikt silikona formiņās un pieblietēt, lai masa salīp. Nolikt malā un ļaut cepumiem atdzist, līdz sacietēšanai.
  4. Otrs variants kā pagatavot, ja jums nav silikona formiņas. Karsto masu novietot uz pergamenta papīra, izlīdzināt un uzklāt virsū otru pergamenta papīru. Kārtīgi sablietēt. Atstāt līdz atdzišanai un tad sagriezt nelielos gabaliņos.

Lai jums labi garšo!

Šokolādes konfektes ar kokosriekstu pildījumu

Tumšās šokolādes deserts ar kokosriekstu pildījumu patiks jūsu garšas kārpiņām. Turklāt pagatavošanas laiks ir neliels un liks jums justies kā īstam meistaram. Pamēģiniet!

Jums būs nepieciešams:

  • Kokosriekstu pasta 100gr
  • Topinambūra sīrups 2 ē.k.
  • Vaniļas ekstrakts 2 pilieni

Šokolādei:

  • Rīvēts kakao 60gr
  • Kakao sviests 40gr
  • Topinambūra sīrups 2 ē.k.

Pagatavošana:

  1. Kokosriekstu pastu sasildīt līdz istabas temperatūrai un ievietot blenderī. Pievienot topinambūra sīrupu un vaniļas ekstraktu, nedaudz sablenderēt, lai samaisītu kopā šīs sastāvdaļas.
  2. Iegūto pildījumu ievieto silikona formiņās, kas paredzētas konfektēm vai ledus sasaldēšanai. Ievieto saldētavā uz 15 minūtēm.
  3. Kamēr pildījums saldētavā sacietē, gatavot šokolādi. Ūdens peldē izkausēt kakao sviestu un rīvētu kakao un pievienot topinambūra sīrupu. Pastāvīgi maisot, atdzesēt šokolādi līdz aptuveni 27 grādu temperatūrai.
  4. No saldētavas izņemt sacietējušo pildījumu un iemērcē izkausētajā šokolādē. Ja vēlas, var katru kārtu likt saldētavā uz dažām minūtēm, lai konfektes izdotos ‘šokolādīgākas.’’
  5. Gatavās konfektes var rotāt pēc sirds patikas- ar šokolādi, kokosriekstu skaidiņām vai arī samaltiem riekstiņiem.

Ļoti gardi, izbaudiet!