SMALKI!!!
Pirmajos kursos biji smalks puika, ja rumkolas vietā pasūtīji “Cuba libre”. Šim šķietami tik vienkāršajam dzērienam ir fenomenāli plaša kvalitātes amplitūda - sākot no patiesiem Kubas vaibiem “Cuba cafe”, līdz tādiem, ko varētu saukt par basista pamestas bijušās draudzenes asarām “Depo” (ja gribi recepti, Tev būs nepieciešams silts Pepsis, lētākais zemā plaukta gaišais rums, vecāsmammas doktora desas šķēles izmērā citrona gabals un 3 ledus kubi). Mēs Spēlēt.lv Magazine esam smalki puikas un meitenes, tādēļ šodien pastāstīsim, kā uztaisīt patiešām gardu “Cuba Libre”.
Pats dzēriens tika radīts 20. g.s. sākumā un kļuva populārs pēc tam, kad sākās Coca-Cola pudeļu imports uz Kubu. Tā rašanās ir saistīta ar vērā ņemamo klātbūtni Kubā, pēc Spāņu - Amerikāņu kara, un dzēriena nosaukums - “Cuba libre” - bija kubiešu neatkarības kustības sauklis.
Tradicionālo “Cuba libre” pagatavo no 10 ml laima sulas, 50 ml gaišā ruma un 120 ml Coca-colas, augstajā highball glāzē, kura ir pildīta ar ledu. Dekorē ar laima šķēlītēm pēc pašu ieskatiem.
Bet, ja nu mēs gribam uztaisīt šo dzērienu, dzerot tēju ar atšautu mazo pirkstiņu? Tev vajadzēs:
- 30 ml gaišā ruma
- 15 ml London Dry Gin
- 20 ml laima sulas
- 2 triepienus Angostura Bitters
- 90 ml kolas
- Augsto (highball) glāzi
- Šeikeri
- Ledu
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas, izņemot kolu, ielej šeikerī un sakrata kopā ar ledu (30 sekundes)
- Nokāš šeikera saturu glāzē, pildītā ar ledu
- Dekorē ar laimu pēc paša gaumes.
Tagad vari justies makten smalki - baudi atbildīgi un sastāvdaļas meklē Vinitim.com