Labrīt!
Kafija ir dzēriens, kas tipiski asociējās ar agriem rītiem, ofisiem un dažāda mēroga hipsternīcām, kurā kafijas veidu ir vairāk kā sarūsējušu opeļu Kandavā. Ja vien Tu masīvi neatšķiries no parastajiem mirstīgajiem, noteikti piekritīsi, ka nekas no šī visa nekliedz vārdu “ballīte”. Atļausimies graut šos iespaidus un iemācīsim Tev pagatavot Espresso Martini!
Kā jau regulārie mūsu kokteiļu sadaļas lasītāji zinās, neviena kokteiļa vēsture nav vienkārša un viennozīmīga, tādēļ paliksim pie efektīgākās. Pēc nostāstiem, šo kokteili ir radījis leģendārais britu bārmenis Diks Bradsels (Dick Bradsell), kad kāda dāma esot viņam pavaicājusi pēc dzēriena "Wake me up, and then fuck me up!”.
Tev vajadzēs:
- 10 ml cukara sīrupa (var taisīt arī pats, no zelta cukura, ja nav ko darīt)
- 100 ml vodkas
- 50 ml Kahlua (der, protams, arī Moka, bet ceram, ka Tev nav 16)
- 50 ml svaiga espresso
- Ledu
- Šeikeri
- Kafijas pupiņas dekoram
- Martini glāzi
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas ielejam šeikerī ar ledu, šeikojam līdz tas paliek auksts.
- Šeikera saturu nokāšam atdzesētā Martini glāzē, dekorējam pēc sirds patikas.
Labrīt! Lai labi garšo!
Speletmagazine.lv galvenais miksologs
Gustavs Ērkšķis-Kreicbergs