IZMĒĢINI! Kokteilis, kurš palīdzēs justies labāk.
Ar alkoholizēšanos, malkojot kādu vīnu vai kādu kokteili, galvenokārt, saistās 2 ķibeles: pirmkārt, ja neesi staigājošs atrakciju parks, par kura klātbūtni kompānijā visi ir gatavi maksāt, agri vai vēlu nāksies atvērt savu maku. Otrkārt, mēs nevaram aizmirst par paģirām. Līdz ar to šodien pievērsīsimies kokteilim, kurš tika radīts, lai tās apkarotu.
Šīs dienas stāsta varoni - Suffering Bastard kokteilis, kuru radīja ķīmiķis Joe Scialom. Šim talantīgajam ēģiptiešu ebrejam dzērienu jaukšana sniedza krietni vairāk gandarījuma, kā krāmēšanās ar parastajiem ķīmiskajiem elementiem, līdz ar to Džo izdomāja strādāt par bārmeni, un Otrā pasaules kara laikā sāka strādāt Shepheard’s viesnīcā Kairā, kurā bieži uzturējās gan prese, gan britu virsnieki. Bārmenis ātri ieguva slavu, pateicoties tam, ka viegli iegaumēja sejas, vārdus, mīļākos dzērienus un runāja vairākās valodās. Kādu rītu, dzirdot britu karavīru gaušanos par neizturamajām paģirām, un būdams ķīmiķis, Džo šim jautājumam piegāja ļoti zinātniski, radot The Suffering Bastard kokteili.
Lai pagatavotu šo kokteili, Tev vajadzēs:
- 30 ml burbona
- 30 ml dry džina
- 1 tējkaroti laima sulas
- 1 triepienu ar Angostura Bitters
- 120 ml atdzesēta ingveralus
- lielo Old Fashioned glāzi
- Šeikeri
- Ledu
- Apelsīnu un piparmētru lapiņas dekoram
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas, izņemot alu, šeikojam ar ledu 15-20 sekundes.
- Saturu ielejam glāzē, pievienojam ledu pēc sajūtām un iemaisām ingveralu.
- Dekorējam, cik daudz talanta mums daba ir devusi.
Nu, palika labāk? Ja ne gluži labāk, tad varbūt vismaz ballīte atnāca atpakaļ.
Baudi atbildīgi un sastāvdaļas pērc Vinitim.com
Gustavs Ērkšķis-Kreicbergs
Speletmagazine.lv galvenais miksologs